327
Na temelju članka 25. stavka 2. i stavka 4. Zakona o ekološkoj proizvodnji
poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (“Narodne novine”, broj 12/01.),
ministar poljoprivrede i šumarstva donosi
PRAVILNIK
O STRUČNOM NADZORU U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI
Članak 1.
Ovim se Pravilnikom propisuje oblik, sadržaj i
način vođenja zapisa o proizvodnji, način i metodologija provođenja stručnog
nadzora ekološke proizvodnje, sadržaj zapisnika o obavljenom stručnom nadzoru i
izvješća o radu nadzorne stanice.
Članak 2.
Ekološka proizvodnja na poljoprivrednom
gospodarstvu podliježe stručnom nadzoru u svim dijelovima proizvodnje.
Članak 3.
Proizvodnja
se mora odvijati na proizvodnoj jedinici koja glede svojih parcela, proizvodnih
mjesta i skladišta, mora biti jasno odvojena od svake druge jedinice koja ne
proizvodi prema odredbama Zakona o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i
prehrambenih proizvoda i propisa donesenih na osnovi njega.
Članak 4
Pogoni
prerade i/ili pakiranja mogu biti dio proizvodne jedinice ako je njihova
djelatnost ograničena na preradu i/ili pakiranje vlastite proizvodnje.
Članak 5.
Proizvođač
mora predložiti plan proizvodnje, uzgoja ili sakupljanja po parcelama nadležnoj
nadzornoj stanici prije prvog stručnog nadzora i svake daljnje godine
proizvodnje.
Članak 6.
Proizvođač
vodi zapis o proizvodnji na proizvodnoj jedinici od početka proizvodnje do
prodaje. Proizvođač, ili gdje je potrebno i treće osobe, mora osigurati
potrebne dozvole u slučaju sakupljanja samoniklih biljaka.
Obrazac
zapisa o proizvodnji naveden je u Prilogu 1. ovog Pravilnika i njegov je
sastavni dio.
Članak 7.
Proizvođač
je dužan voditi zapise o proizvodnji i knjigovodstvo temeljeno na upisima i/ili
potvrdama na osnovi kojih je nadzornoj stanici moguća provjera podrijetla,
vrste i količine svih kupljenih i upotrebljenih materijala i njihovo
korištenje.
O
količinama proizvoda koje se izravno prodaju krajnjem korisniku potrebno je dnevno voditi knjige.
Proizvođač
mora osigurati uvid nadzornoj stanici u svu dokumentaciju koja se vodi na
proizvodnoj jedinici.
Članak 8.
Knjige
proizvodne jedinice koja svoje poljoprivredne proizvode sama prerađuje, moraju
sadržavati podatke navedene u Prilogu 1. ovog Pravilnika.
Članak 9.
Prvi
stručni nadzor obavlja nadzorna stanica na osnovi prijave proizvođača, a prije
upisa u Upisnik proizvođača u ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i
prehrambenih proizvoda.
Pored
nenajavljenih nadzornih pregleda, nadzorna stanica najmanje jednom godišnje
mora obaviti sveobuhvatni pregled proizvodne jedinice.
Članak 10.
Kod
prvog stručnog nadzora nadzorna stanica
sastavlja zapisnik koji sadrži:
-
potpuni opis
proizvodne jedinice s podacima o proizvođaču, vrsti proizvodnje površinama,
njihovom položaju, skladištima, proizvodnim mjestima i/ili područjima
sakupljanja, a prema potrebi i o mjestima gdje se obavljaju određeni postupci
prerade i/ili pakiranja i druge važne podatke potrebne za potvrđivanje ekološke
proizvodnje.
Opis
proizvodnje i odgovarajuće mjere unose se u zapisnik o obavljanom stručnom
nadzoru, koji supotpisuje proizvođač ili voditelj proizvodnje.
Obrazac
Zapisnika o prvom stručnom nadzoru u ekološkoj proizvodnji naveden je u Prilogu
2. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Članak 11.
Zapisnik o drugom i daljnjim stručnim
nadzorima sadrži:
-
podatke o proizvođaču i vrsti ekološke proizvodnje, podatke o
materijalima, metodama i postupcima koji su primjenjivani tijekom proizvodnje
odnosno promjene nastale u odnosu na prvi stručni nadzor;
-
datum
obavljanja stručnog nadzora;
-
potpis osobe
koja je obavila stručni nadzor i potpis proizvođača.
Obrazac
zapisnika iz stavka 1. ovoga članka naveden je u Prilogu 3., koji je tiskan uz
ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
Članak 12.
Ako
proizvodna jedinica prerađuje, pakira ili skladišti proizvode koji nisu
ekološki proizvedeni mora:
-
raspolagati
odvojenim prostorima za skladištenje tih proizvoda prije i poslije proizvodnih
postupaka,
-
proizvodni
postupci moraju se za cijelu seriju provoditi u zatvorenom krugu, i to
prostorno i vremenski odvojeno od istovrsnih postupaka za ekološke proizvode.
Ako se
proizvodni postupci iz stavka 1. ovoga članka ne provode često, moraju se
prethodno prijaviti, u roku koji se određuje suglasno s nadzornom stanicom,
koja određuje mjere potrebne za identifikaciju serija i izbjegavanje miješanja
s proizvodima koji nisu dobiveni sukladno ekološkoj proizvodnji po posebnim
propisima.
Članak 13.
U
slučaju sumnje, a radi dokazivanja moguće upotrebe i tragova nedopuštenih
sredstava nadzorna stanica uzima
uzorke.
Ako se
analizom utvrdi da uzorak ne sadrži nedopuštena sredstva troškove analize
podmiruje nadzorna stanica.
Ako se
analizom potvrdi sumnja o upotrebi nedopuštenih sredstava, troškove analize
podmiruje proizvođač.
Članak 14.
Nakon
obavljenog svakog stručnog nadzora nadzorna stanica mora dostaviti Ministarstvu
poljoprivrede i šumarstva i pravnoj osobi za provedbu postupka potvrđivanja.
Izvješće
sadrži:
1.
naziv
proizvodne jedinice;
2.
datum
izvršenog stručnog nadzora;
3.
osnovne
podatke o vrsti proizvodnje;
4.
ocjenu o
potvrđivanju statusa proizvodne jedinice i/ili proizvoda;
5.
primjedbe i
prijedloge za dobivanje statusa u ekološkoj proizvodnji
6.
potpis
izvršitelja i ovlaštene osobe u nadzornoj stanici.
Članak 15.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu
osmog dana od dana objave u “Narodnim novinama”.
Klasa: 011-02/02-01/19
Urbroj: 525-1-02-1
Zagreb, 29. siječnja 2002.
MINISTAR
mr. sc. Božidar Pankretić, v.r.
PRILOG 1.
Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva
|
EKOLOŠKA PROIZVODNJA BILJA
PROIZVOĐAČ:
____________________________________________
ADRESA:
_________________________________________________
STATUS GOSPODARSTVA:
_________________________________
I PODACI O SADAŠNJOJ PROIZVODNJI
Navedite sve kulture koje proizvodite u tekućoj godini i to za svaku katastarsku česticu pojedinačno s navedenom površinom zasijane kulture.
KATASTARSKA ČESTICA |
POVRŠINA HA AR M2 |
KULTURA |
NAPOMENA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.
PODACI O PLODOREDU
Za svaku katastarsku česticu upišite redoslijed kultura po godinama kada su proizvedene.
KČBR. |
2002. |
2001. |
2000. |
1999. |
1998. |
1997. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.
PODACI O PLODNOSTI TLA (PREMA ANALIZI TLA)
Za svaku katastarsku česticu unesite podatke s rezulatatima analize tla na
plodnost tla, a koja uključuje pH tla, sadržaj fosfora i kalija, sadržaj humusa
itd..
(I/ILI PRILOŽITI POTVRĐENE REZULTAT LABORATORIJA)
KČBR. |
Ph (KCl) |
pH (HOH) |
AL P2O5 mg/100g |
AL K2O mg/100g |
HUMUS |
TEKST. GRUPA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.
GNOJIDBA
Za svaku proizvodnu površinu navesti vrstu provedene gnojidbe organskim gnojivima, bilo proizvedeno s vlastitog gospodarstva, ili kupljena organska gnojiva te navesti vrijeme primjene, količinu itd..
Gnojivo s druge
proizvodne jedinice (obvezno navesti proizvođača, datum nabave i količinu):
KČBR. I HA |
STAJNJAK |
KOMPOST |
GNOJNICA, GNOJOVKA |
OSTALA GNOJIVA |
||||||
KG/HA |
UKUPNO KG |
DATUM |
KG/HA |
UKUPNO KG |
DATUM |
KG/HA |
UKUPNO KG |
DATUM |
VRSTA,VRIJEME I NAČIN PRIMJENE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5.
OBRADA TLA
Navedite prema česticama sve radne operacije koje ste izvršili upisujući datum izvršenja. Ako ste neku operaciju izveli više puta, navedite (npr. tanjuranje 3x). U zadnjem stupcu navedite jeste li operaciju izveli vlastitim strojevima, a ako niste navedite imenom i prezimenom tko ju je izvršio uslužno.
KČBR. I HA |
UNIŠT. BILJ.OST. |
PODRI VANJE |
ORA- NJE |
TANJU- RANJE |
SJETVOSPR. |
KULTIV. |
VL.USLUGA DA NE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6.
S J
E T V A / S A D NJ A
Navedite sve podatke o sjetvi i sjemenu, odnosno sadnji i sadnom materijalu. Pod kategorijom sjemena navedite koja je kategorija (C1, C2 ili ostale kategorije), za sadnice navedite podlogu. Pod porijeklom sjemena, odnosno sadnice navedite da li je sjeme/sadnica iz vlastite proizvodnje ili ako je kupljeno – gdje je kupljeno i broj računa (fakture) te da li je iz konvencionalne ili ekološke proizvodnje (za dokaz; obvezno sačuvati deklaraciju ili ambalažu).
Navedite sklop (broj biljaka na m2) nakon nicanja te pod načinom sjetve s
kojom sijačicom je sijano. Za voćnjake i vinograde navedite broj sadnica po
jedinici površine, a za povrće razmak sadnje između i unutar redova.
KČ.BR. I HA |
KULTI-VAR |
SJEME KG/HA BR.SAD. |
KATEGORIJA SJEMENA / PODLOGA |
DUBINA SJETVE |
DATUM SJETVE/ SADNJE |
PORIJEKLO SJEMENA/SADNICA BROJ FAKTURE |
TRETI-RANO |
SKLOP BILJAKA |
NAČIN SJETVE/SADNJE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.
NJEGA USJEVA / NASADA
Pod “mjera” navedite opis svih agrotehničkih i drugih zahvata koje ste
provodili (npr. rezidba voćaka i vinove loze, zalamanje zaperaka, vezivanje,
zastiranje, navodnjavanje, zaštita od mraza i drugo).
KČ.BR. I HA |
KULTURA |
MJERA/ZAHVAT |
OPIS |
DATUM |
BR. SATI RADA |
NAPOMENA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8.
ZAŠTITA OD KOROVA
Za svaku katastarsku česticu navedite koje ste mjere poduzeli kod uništavanja korova (kultivacija i dr., broj operacija, datum operacije, ručno okopavanje, broj ljudi, broj sati, cijena po satu i sve ostalo.).
KATASTARSKA ČESTICA I POVRŠINA |
PREVENTIVNE MJERE
|
DIREKTNE MJERE |
||
VRSTA MJERE |
DATUM MJERE |
VRSTA MJERE |
DATUM MJERE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. ZAŠTITA PROTIV BOLESTI I
ŠTETNIKA
U ovu tablicu upišite sve zahvate koje ste primjenili da zaštitite usjev/nasad. Kod pojave bolesti i štetnika, definirajte vrstu štetočinje, te način mjere zaštite i vrsta sredstva koje ste primjenili.
KATASTARSKA ČESTICA I
POVRŠINA |
OPIS BOLESTI (jačina,dio usjeva) OPIS ZAHVATA |
Z AŠTITA |
OPIS ŠTETNIKA, (jačina, dio usjeva) OPIS ZAHVATA |
ZAŠTITA |
||||
SREDSTVO |
KG/L /HA |
UKUPNOHA |
SREDSTVO |
KG/L/HA |
UKUP.HA |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10.
UBIRANJE PRINOSA
Navedite za svaku česticu; koliki je bio prinos (u kg, dt,ili tona), je li prijelazna ili ekološka proizvodnja, navedite način skladištenja proizvoda i vrstu skladišta i/ili datum i količinu prodane robe. Pod napomenom navedite uočene probleme, nedostatke i drugo.
KAT.ČESTICA, POVRŠINA ILI DIO (HA) |
DATUM ŽETVE (BERBE) |
UROD KG/HA |
UKUPNO PRINOS KG/DT/T |
VRSTA PROIZVODNJE KULTURA ( UDIO; u HA ) |
NAČIN SPREMANJA, VRSTA SKLADIŠTA, PRODANO;KG,DATUM |
NAPOMENA |
||
EKOLOŠKA |
PRIJELAZNA |
|
||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11.
P R O D A J A
Navedite u ovoj tablici sve proizvode koje ste prodali i po kojoj cijeni po kilogramu, te ukupnu sumu novca od te prodaje. Navedite po datumima, odnosno tjedno i mjesečno iznos novca od prodane robe.
VRSTA PROIZVODA |
PRODANO KG |
CIJENA PO KG |
UKUPNO KN |
DATUM
PRODAJE |
NAPOMENA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PODACI O KONVENCIONALNOJ BILJNOJ PROIZVODNJI; OBVEZNI SAMO ZA PROIZVODNE
JEDINICE S PARALELNOM PROIZVODNJOM
(TJ. KADA SE JOŠ PROVODI NA DIJELU PROIZVODNE
JEDINICE)
12. PODACI O SADAŠNJOJ PROIZVODNJI
Navedite sve kulture koje proizvodite KONVENCIONALNO u tekućoj godini i to za svaku katastarsku česticu pojedinačno s navedenom površinom zasijane kulture.
KATASTARSKA ČESTICA |
POVRŠINA HA AR M2 |
KULTURA |
NAPOMENA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. PODACI O PLODOREDU
Za svaku katastarsku česticu upišite redoslijed
kultura po godinama kada su proizvedene KONVENCIONALNO.
KČBR. |
2002. |
2001. |
2000. |
1999. |
1998. |
1997. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. PODACI O PLODNOSTI TLA
(PREMA ANALIZI TLA)
Za svaku katastarsku česticu unesite podatke s rezulatatima analize tla na
plodnost tla, a koja uključuje pH tla, sadržaj fosfora i kalija, sadržaj humusa
itd..
KČBR. |
Ph (KCl) |
pH (HOH) |
AL P2O5 mg/100g |
AL K2O mg/100g |
HUMUS |
TEKST. GRUPA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. GNOJIDBA
Na svakoj proizvodnoj površini napišite vrstu provedene gnojidbe konvencionalnim (TVORNIČKIM, MINERALNIM) gnojivima, ali i organskim ako ih je bilo, te navedite odakle ste ih kupili i broj račun (fakture).
KČBR I HA |
N P K |
U R E A |
K A N |
BROJ FAKTURE (RAČUNA) |
OSTALA GNOJIVA |
||||||
KG/HA |
UKUPNO KG |
DATUM |
KG/HA |
UKUPNO KG |
DATUM |
KG/HA |
UKUPNO KG |
DATUM |
VRSTA,VRIJEME I NAČIN PRIMJENE |
||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16.OBRADA TLA
Navedite po česticama sve zahvate koje ste izvršili upisujući datum. Ako ste neki zahvat izveli više puta, navedite (npr. tanjuranje 3x). U zadnjem stupcu navedite jeste li zahvat izveli vlastitim strojevima, a ako niste navedite imenom i prezimenom tko ju je izvršio uslužno.
KČ.BR. Površ. u HA |
UNIŠT. BILJNIH OSTATAK |
PODRI- VANJE |
ORA- NJE |
TANJU- RANJE |
SJETVOSPREMAČ |
KUL-TIVACIJA |
VL.USLUGA DA NE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17.S J E T V A / S A D N J A
Navedite sve podatke o sjetvi/sadnji i sjemenu/sadnom materijalu u konvencionalnoj proizvodnji. Pod kategorijom sjemena navedite koja je kategorija (C1, C2 ili ostale kategorije). Pod porijeklom sjemena/sadnica navedite gdje je kupljeno i broj računa (fakture).
Navedite sklop nakon nicanja te pod načinom sjetve s kojom sijačicom je
sijano, te koji je razmak biljaka između i u redu.
KČBR. I HA |
KULTI-VAR |
SJEME KG/HA |
KATEGORIJA SJEMENA/ PODLOGA |
DUBINA SJETVE |
DATUM SJETVE |
PORIJEKLO SJEMENA/SADNICA BROJ FAKTURE |
TRETIRANO |
SKLOP |
NAČIN SJETVE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. ZAŠTITA OD KOROVA
Za svaku katastarsku česticu navedite koje ste mjere poduzeli kod uništavanja korova (kultivacija idr., broj operacija, datum operacije, ručno okopavanje, broj ljudi, broj sati, cijena po satu i sve ostalo.).
KATASTARSKA ČESTICA BR. POVRŠINA U HA |
P R E V E N T I V N E M J E R E |
D I R E K T N E M J E R E |
|||
VRSTA MJERE |
DATUM MJERE |
HERBICID |
LH/HA POVRŠINA, HA |
DATUM TRETIRANJA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19.ZAŠTITA PROTIV BOLESTI I
ŠTETNIKA
U ovu tablicu upišite sve zahvate koje ste izveli da zaštitite usjev. Kod pojave bolesti i štetnika, definirajte vrstu štetočinje, te način mjere zaštite i vrsta sredstva koje ste primjenili.
KATAST. ČEST.BR., POVRŠINA HA |
OPIS BOLESTI I OPIS
PROVEDENE MJERE |
B O L E
S T I |
OPIS ŠTETNIKA, OPIS IZVEDENE MJERE |
Š T E T N I C I |
||||
SREDSTVO |
L/KG/HA |
UKUPNO HA |
SREDSTVO |
L/KG/HA |
UKUP. HA |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20.Ž
E T V A /B E R B A
Navedite za svaku česticu koliki je bio prinos, navedite način skladištenja proizvoda i vrstu skladišta te datum prodaje robe. Pod napomenom navedite uočene probleme i nedostatke.
KAT.ČESTICA, POVRŠINA u HA |
DATUM ŽETVE (BERBE) |
KULTURA PRINOS U KG/HA |
UKUPNI PRINOS KG/DT/T |
NAČIN SPREMANJA I VRSTA SKLADIŠTA, ZAHVATI U SKLADIŠTU |
NAPOMENA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21.P
R O D A J A
Navedite u ovoj tablici sve proizvode koje ste prodali i po kojoj cijeni po kilogramu, te ukupnu sumu novca od te prodaje. Navedite po datumima, odnosno tjedno i mjesečno iznos novca od prodane robe.
VRSTA PROIZVODA |
PRODANO KG |
CIJENA PO KG |
UKUPNO KN |
DATUM
PRODAJE TJEDNO
MJESEČNO |
NAPOMENA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zapis o proizvodnji
|
Ekološki
uzgoj životinja
|
Obrazac 1
|
Naziv proizvodne jedinice:
Zapis o proizvodnji
za (navesti vrstu životinja) ___________________
Matični broj |
Prigojni broj |
Ime |
Porijeklo |
Pasmina |
Datum rođenja |
Zadnja bređost/spol podmlatka |
Vrsta proizvodnje |
Način držanja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Opis objekta (izražava se u m2) |
||||||||
Dimenzije objekta |
Vrsta građevinskog materijala |
Veličina ležišta |
Veličina hranidbenog stola |
Veličina ispusta |
Namjena objekta |
|||
Zidova |
Poda |
Krova |
||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stelja(prostirka): vrsta i dnevna količina (po grlu ili m2 ): |
||||||||
Zbrinjavanje stajskog gnoja (način, količine; mjesečno, godišnje): |
Zapis o
proizvodnji
|
Ekološki uzgoj
životinja
|
Obrazac 2
|
Potrebno navesti vrstu upotrebljnh krmiva u ishrani životinja. Pod porijeklo treba navesti slijedeće: krmivo s vlastitog gospodarstva ekološko (VE), krmivo kupljeno ekološko (KE), krmivo s vlastitog gospodarstva konvencionalno (VK), krmivo kupljeno konvencionalno (KK). Treba navesti dodatke koji se daju životinjama u hranidbi a u skladu su sa standardima i propisima za ekološku proizvodnju.
Voluminozna hrana |
Porijeklo |
Koncentrirana hrana |
Porijeklo |
Dodaci |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Navesti primjer osnovnog obroka životinje, vrstu i količinu krmiva: |
Zapis o
proizvodnji
|
Ekološki uzgoj
životinja
|
Obrazac 3
|
Liječenje životinja (navesti
vrstu životinja) ___________________
Intervencije veterinara
|
||||||
Datum |
MB ili
oznaka |
Dijagnoza |
Metoda liječenja |
Vrsta i
količina upotrijebljnog lijeka |
Vremensko
razdoblje liječenja |
Potpis
veterinara i pečat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ostale vrste liječenja (preventiva): |
Zapis o
proizvodnji
|
Ekološki uzgoj
životinja
|
Obrazac 4
|
Daljnji rad s (upisati vrstu
životinja)_____________
|
|||
Matični broj i ime životinje |
Prodaja (datum, kome i novčani
iznos) |
Prodaja za klanje (razlog, datum i novčani
iznos) |
Uginuće (datum i razlog uginuća) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zapis o
proizvodnji
|
Ekološki uzgoj životinja
|
Obrazac 5
|
Zapis o proizvodnji
za (navesti vrstu životinja) ___________________
Podatci o mliječnosti
|
|||||
MB ili oznaka |
Ime |
Dnevna količina mlijeka (kg) |
% mliječne masti |
mjesečna količina mlijeka (kg) |
daljnji postupak s mlijekom (finalizacija ili prodaja) količina finalnog proizvoda |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zapis o
proizvodnji
|
Ekološki uzgoj životinja
|
Obrazac 6
|
Podatci o klaoničkim
vrijednostima
(navesti vrstu životinja) _____________
|
||||
MB ili oznaka |
Ime
|
Tjelesna težina (kg) |
Randman (težina mesa/težina žive
vage x 100) |
daljnji postupak s mesom (finalizacija ili prodaja) količina (kg) i vrsta
finalnog proizvoda |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zapis o
proizvodnji
|
Ekološki uzgoj životinja
|
Obrazac 7
|
Opis i porijeklo podmlatka (navesti
vrstu životinja)_____________
|
|||||
Redni i prigojni broj |
Ime |
Spol M/Ž |
Potječe od |
Datum rođenja |
|
(Ž) ime i oznaka |
(M) ime i oznaka |
||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daljnji rad s podmlatkom
|
|||||
Redni i prigojni broj |
Ime |
Spol M/Ž |
Prodano (kada i kome) ili ostavljeno za priplod, daljnju proizodnju, tov |
Prodano za klanje (razlog, kada i iznos) |
Uginulo (kada i razlog uginuća) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zapis o
proizvodnji
|
Ekološki uzgoj životinja
|
Obrazac 8
|
Ekonomski pristup za proizvodnju (vrsta proizvoda): _________________
|
||||||
Broj životinja u proizvodnji |
Prosječna mjesečna proizvodnja (kg., lit., kom.) |
Godišnja proizvodnja po jedinici mjere |
Cijena proizvoda po jedinici mjere |
Količina finalnog proizvoda mjesečno |
Količina finalnog proizvoda godišnje |
Cijena finalnog proizvoda (kn/kg) |
|
|
|
|
|
|
|
Ekonomski pristup za proizvodnju (vrsta
proizvoda):_________________
|
||||||
Broj životinja u proizvodnji |
Prosječna mjesečna proizvodnja (kg., lit., kom.) |
Godišnja proizvodnja po jedinici mjere |
Cijena proizvoda po jedinici mjere |
Količina finalnog proizvoda mjesečno |
Količina finalnog proizvoda godišnje |
Cijena finalnog proizvoda (kn/kg) |
|
|
|
|
|
|
|
Ekonomski pristup za proizvodnju (vrsta proizvoda):
_________________
|
||||||
Broj životinja u proizvodnji |
Prosječna mjesečna proizvodnja (kg., lit., kom. |
Godišnja proizvodnja po jedunici mjere |
Cijena proizvoda po jedinici mjere |
Količina finalnog proizvoda mjesečno |
Količina finalnog proizvoda godišnje |
Cijena finalnog proizvoda (po jedinici) |
|
|
|
|
|
|
|
Ekonomski pristup za proizvodnju (vrsta proizvoda): _________________
|
||||||
Broj životinja u proizvodnji |
Prosječna mjesečna proizvodnja (kg,, lit., kom.) |
Godišnja proizvodnja po jedinici mjere |
Cijena proizvoda po jedinici mjere |
Količina finalnog proizvoda mjesečno |
Količina finalnog proizvoda godišnje |
Cijena finalnog proizvoda (po jedinici) |
|
|
|
|
|
|
|
Potpis proizvođača/ voditelja proizvodnje:
Prilog 2.
NAZIV PROIZVODNE JEDINICE: ___________________________________
1.
Ime i prezime vlasnika proizvodne
jedinice, JMBG
______________________________________________________
2.
Ime i prezime voditelja proizvodne
jedinice, JMBG
______________________________________________________
3.
Adresa vlasnika proizvodne jedinice
(mjesto, ulica i kućni broj),
broj
telefona/fax vlasnika, e-mail
_____________________________________________________
Telefon:_______________Fax:_____________E-mail:________________
4.
Popis članova domaćinstva
Broj |
Ime i
prezime |
God. rođ. |
Šk.sprema i
zvanje |
Rad na pr. jedinici - sati Dnevno Mjesečno |
|
1. |
|
|
|
|
|
2. |
|
|
|
|
|
3. |
|
|
|
|
|
4. |
|
|
|
|
|
5. |
|
|
|
|
|
6. |
|
|
|
|
|
7. |
|
|
|
|
|
8. |
|
|
|
|
|
9. |
|
|
|
|
|
5.
Smještaj proizvodne jedinice
Mjesto:___________________________________________________________
Županija:
_________________________________________________________
Nadmorska visina:
____________m,
Konfiguracija:________________________
Prosječna
godišnja količina oborina: ___________mm
Minimalna, maksimalna
i srednja godišnja temperatura:______/______/______ ºC
Tipovi tala:
_________________%_______________%___________________%
6.
Površine zemljišta
Redbr. |
Način korištenja |
Vlastito |
U zakupu |
Ukupno |
Vr. vlast. z. |
||||||
kj |
čhv |
ha |
kj |
čhv |
ha |
kj |
čhv |
ha |
kn |
||
1. |
Oranice |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Livade, pašnj. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Šume |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ukupno: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.
Popis parcela obradivog zemljišta
Red.br. |
Lokacija
parcele (općina,
naziv lokacije) |
Br.katastarskečestice |
Kategorija zemljišta |
Površina parcele, ha |
1. |
|
|
|
|
2. |
|
|
|
|
3. |
|
|
|
|
4. |
|
|
|
|
5. |
|
|
|
|
6. |
|
|
|
|
7. |
|
|
|
|
8. |
|
|
|
|
9. |
|
|
|
|
10. |
Ostalo (neobrađeno) |
|
|
|
8.
Poljoprivredna mehanizacija i oruđa u
vlasništvu proizvodne jedinice:
a) Popis mehanizacije i oruđa
Redbroj |
Naziv stroja
ili oruđa |
Tip i snaga, zahvat (m) |
Godina proizvodnje |
Sadašnja vrijednost, kn |
1. |
|
|
|
|
2. |
|
|
|
|
3. |
|
|
|
|
4. |
|
|
|
|
5. |
|
|
|
|
6. |
|
|
|
|
7. |
|
|
|
|
8. |
|
|
|
|
9. |
|
|
|
|
b) Usluga drugim proizvodnim jedinicama vlastitom mehanizacijom: DA
NE
9.
Gospodarske zgrade
Red. broj |
VRSTE ZGRADA |
VELIČINA_ m² m³ |
Konstrukcija zgrade |
God. izgrad. |
Sadašnja vr., u kn |
|
9.1. |
Za smještaj stoke |
|
|
|
|
|
- |
za krupnu stoku |
|
|
|
|
|
- |
za svinje |
|
|
|
|
|
- |
za ......... |
|
|
|
|
|
9.2. |
Za skladištenje |
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
9.3. |
Za mehanizaciju |
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
9.4. |
Za preradu, prodaju |
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
Ukupno: |
|
|
|
|
|
II. PODACI O PROIZVODNJI NA PROIZVODNOJ JEDINICI
1.
Biljna proizvodnja
Red. broj |
Vrsta
proizvodnje |
Parcela i površina kč. br. ha |
__PRINOSI___ dt/ha Ukupno |
___Troškovi____
kn/ha Ukupno/kn |
|||
1.1. |
Žitarice |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.2 |
Ind. i ljek.
bilje |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.3. |
Krmno bilje |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.4. |
Povrće |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.5. |
Voće |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.6 |
Vinogradi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1.7. |
Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.
Tehnologija biljne proizvodnje
Red. broj |
Vrsta
kulture |
Parcela kč. br. |
Površina ha |
Prinos kg/ha |
Obrada tla |
Gnojidba |
Zaštita bilja |
||
Vrsta |
kg/ha |
Bol. štet.
korov |
Sredstva |
||||||
1. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
14. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
15. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
16. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
18. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
21. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
24. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.
Repromaterijal u biljnoj proizvodnji
Red. broj |
VRSTA |
Količina,
u kg |
Vrijednost u kn |
Podrijetlo kupnje |
||
|
|
|
||||
3.1. |
Sjeme |
|
|
|
|
|
- |
žitarice |
|
|
|
|
|
- |
ind. bilje |
|
|
|
|
|
- |
krmno bilje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.2. |
Gnojivo |
|
|
|
|
|
a) |
organsko |
|
|
|
|
|
- |
stajski gnoj |
|
|
|
|
|
- |
gnojnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
b) |
mineralno |
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.3. |
Zaštitna sred. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.
Hranidba i krmiva za jednu godinu:
godina_____________
Red broj |
Vrsta životinja |
U.G.= 500kg |
VRSTA HRANE |
PODRIJETLO |
Način sprem. hrane |
||||
Sijeno,kg |
Zrnje, kg |
Šrot, kg |
Ukup-no, kg |
Vlas- tito, % |
Kuplje-no,% |
||||
1. |
Goveda |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Konji |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Svinje |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Koze |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Ovce |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Perad |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
9. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
11. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
UKUPNO: |
|
|
|
|
|
|
|
|
5.
Proizvodnja životinja
Red broj |
Vrsta
životinja, pasmina |
Količina |
Smještaj |
Veličina
objekta, u m² |
||||
Broj |
U.G |
Vez velič. |
Slobod.m²/kom. |
Staja |
Ispust |
Pašnjak |
||
1. |
Goveda |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Krave |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Telad do 3 mj. |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Junad do 1 god. |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Junad 1-2 god. |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Junad 2-3 god. |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Tovna junad |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Konji |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Svinje |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Rasplod. krmače |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Odbijena prasad |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Tovljenici |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Koze |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Ovce |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Perad |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6.
Veterinarska zaštita
Red broj |
VRSTA ŽIVOT. |
Broj U.G. |
Najčešće bolesti |
Metode
i lijekovi |
|||||
|
|
|
|
|
|
|
|||
1. |
Goveda |
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Konji |
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Svinje |
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Koze |
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Ovce |
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Perad |
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7.
Proizvodi; godišnja proizvodnja i plasman
Red broj |
Vrsta proizvoda |
Jed. mjere |
Proizv količina |
Prodano |
Način plasmana |
||||
Količ. |
Cijena |
Mj/God |
Ugovor |
Tržnica |
Vlast.gosp. |
||||
1. |
Žitarice |
kg |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. |
Povrće |
kg |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. |
Voće |
kg |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4. |
Mlijeko |
lit. |
|
|
|
|
|
|
|
- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. |
Meso |
kg |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Svinje |
kg |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Goveda |
kg |
|
|
|
|
|
|
|
- |
Perad |
kg |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6. |
Jaja |
kom. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7. |
Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8.
Radna snaga
Red. broj |
Vrsta radne
snage |
Jed. |
Količina |
Bruto cijena |
Iznos u kn |
||
MJ. |
Dana |
Sati |
Dan |
Sat |
|||
8.1 |
Obiteljska |
|
|
|
|
|
|
- |
samo u polj. |
|
|
|
|
|
|
- |
povremeno |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8.2. |
Najamna r. s. |
|
|
|
|
|
|
- |
stalni rad |
|
|
|
|
|
|
- |
povremeni r. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8.3. |
Ostalo |
|
|
|
|
|
|
UKUPNO: |
|
|
|
|
|
|
Mjesto, datum Potpis i pečat Potpis vlasnika ili voditelja
nadzorne stanice: proizvodne jedinice:
III. PRILOZI:
1. Izvod iz
katastra
2. Situacijski plan zemljišta
3. Podaci o kemijskom sastavu tla
Zagreb, __________________ Sastavio:
Prilog 3.
Mjesto: |
|
Datum pregleda: |
|
Ime i prezime, adresa
proizvođača i voditelja proizvodnje
|
|
Katastarski broj
čestica:
|
|
Uvid u katastarski
plan:
Brojevi polja |
Da |
Ne |
|
|
|||||||||||||||
Odvojenost od konvencionalne proizvodnje |
Da |
Ne |
|
|
|||||||||||||||
Opis međe |
|
|
|
|
|||||||||||||||
Načela plodoreda: (navesti kulture i
površine) |
|
|
|||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Mogući izvori
zagađenja: |
|
|
|||||||||||||||||
Blizina ceste |
Da |
Ne |
|
|
|||||||||||||||
|
|
gustoća
prometa: |
slabo – srednje - jako |
|
|||||||||||||||
|
|
|
|
|
|||||||||||||||
(vrsta i udaljenost) |
Da |
Ne |
|
|
|||||||||||||||
(na višim terenima ili
uzvodno) |
Da |
Ne |
|
|
|||||||||||||||
Podaci o poljima |
|
|
|
|
|||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||
Podaci o usjevu |
|
|
|
||||||||||||||||
(unazad 3 god.) |
|
|
|||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|
||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|||||||||||||||||
|
Da |
Ne |
|
|
|||||||||||||||
|
Da |
Ne |
|
|
|||||||||||||||
(navesti koje bolesti) |
Da |
Ne |
|
|
|||||||||||||||
|
Da |
Ne |
% |
|
|
||||||||||||||
Podaci o stoci |
|
|
|
|
|||||||||||||||
Vrsta
stoke |
God. prosjek |
Krupno grlo stoke (KGS) |
Uvjetno
grlo (UG) |
Napomena |
|
||||||||||||||
Konji |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
> 400 kg |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
400-550 kg |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
<550 kg |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
Goveda |
|||||||||||||||||||
krave |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
steone junice |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
tovna goveda |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
do 250 |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
do 350 |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
do 450 |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
Svinje |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
krmače s prascima |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
suprasne krmače |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
prasad do 25 kg |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
svinje za tov (25-95 kg) |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
Kokoši |
|||||||||||||||||||
nesilice |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
pilići za tov |
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
Ovce |
|
||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
Koze |
|||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
Ostale životinje |
|||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||
Smještaj životinja (navesti za
svaku vrstu i kategoriju životinje) |
|
|
|||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Prehrana životinja (navesti za svaku vrstu i kategoriju životinje posebno i podrijetlo hrane ) |
|||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Intervencije
veterinara i način liječenja (navesti korištene medikamente u terapiji) |
|||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Skladišni uvjeti |
|||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Preprodaja
proizvoda drugih ekoloških proizvođača |
DA |
NE |
|
||||||||||||||||
(koji proizvodi od kojih
proizvođača) |
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Maloprodaja |
DA |
NE |
|
||||||||||||||||
(koji proizvodi i u kojoj
količini) |
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Veleprodaja |
DA |
NE |
|
||||||||||||||||
(koji proizvodi i u kojoj
količini) |
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||
Proizvođač/Voditelj
proizvodnje Nadzorna stanica
Izvršitelj
|
|
|