Pravilnik o stručnom nadzoru u ekološkoj proizvodnji

NN 13/2002 (8.2.2002.), Pravilnik o stručnom nadzoru u ekološkoj proizvodnji

ministarstvo poljoprivrede i šumarstva

 

327

Na temelju članka 25. stavka 2. i stavka 4. Zakona o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (“Narodne novine”, broj 12/01.), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi

 

PRAVILNIK
O STRUČNOM NADZORU U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI

 

 

Članak 1.

 

Ovim se Pravilnikom propisuje oblik, sadržaj i način vođenja zapisa o proizvodnji, način i metodologija provođenja stručnog nadzora ekološke proizvodnje, sadržaj zapisnika o obavljenom stručnom nadzoru i izvješća o radu nadzorne stanice.

 

Članak 2.

 

Ekološka proizvodnja na poljoprivrednom gospodarstvu podliježe stručnom nadzoru u svim dijelovima proizvodnje.

 

 

Članak 3.

 

      Proizvodnja se mora odvijati na proizvodnoj jedinici koja glede svojih parcela, proizvodnih mjesta i skladišta, mora biti jasno odvojena od svake druge jedinice koja ne proizvodi prema odredbama Zakona o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i propisa donesenih na osnovi njega.

 

 

Članak 4

 

      Pogoni prerade i/ili pakiranja mogu biti dio proizvodne jedinice ako je njihova djelatnost ograničena na preradu i/ili pakiranje vlastite proizvodnje.

 

 

Članak 5.

 

      Proizvođač mora predložiti plan proizvodnje, uzgoja ili sakupljanja po parcelama nadležnoj nadzornoj stanici prije prvog stručnog nadzora i svake daljnje godine proizvodnje.

     

Članak 6.

 

      Proizvođač vodi zapis o proizvodnji na proizvodnoj jedinici od početka proizvodnje do prodaje. Proizvođač, ili gdje je potrebno i treće osobe, mora osigurati potrebne dozvole u slučaju sakupljanja samoniklih biljaka.

      Obrazac zapisa o proizvodnji naveden je u Prilogu 1. ovog Pravilnika i njegov je sastavni dio.

 

 

Članak 7.

 

      Proizvođač je dužan voditi zapise o proizvodnji i knjigovodstvo temeljeno na upisima i/ili potvrdama na osnovi kojih je nadzornoj stanici moguća provjera podrijetla, vrste i količine svih kupljenih i upotrebljenih materijala i njihovo korištenje.

      O količinama proizvoda koje se izravno prodaju krajnjem korisniku potrebno je dnevno voditi knjige.

      Proizvođač mora osigurati uvid nadzornoj stanici u svu dokumentaciju koja se vodi na proizvodnoj jedinici.

 

Članak 8.

      Knjige proizvodne jedinice koja svoje poljoprivredne proizvode sama prerađuje, moraju sadržavati podatke navedene u Prilogu 1. ovog Pravilnika.

 

Članak 9.

 

      Prvi stručni nadzor obavlja nadzorna stanica na osnovi prijave proizvođača, a prije upisa u Upisnik proizvođača u ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

      Pored nenajavljenih nadzornih pregleda, nadzorna stanica najmanje jednom godišnje mora obaviti sveobuhvatni pregled proizvodne jedinice.

 

 

Članak 10.

 

      Kod prvog  stručnog nadzora nadzorna stanica sastavlja zapisnik koji sadrži: 

 

-         potpuni opis proizvodne jedinice s podacima o proizvođaču, vrsti proizvodnje površinama, njihovom položaju, skladištima, proizvodnim mjestima i/ili područjima sakupljanja, a prema potrebi i o mjestima gdje se obavljaju određeni postupci prerade i/ili pakiranja i druge važne podatke potrebne za potvrđivanje ekološke proizvodnje.

 

      Opis proizvodnje i odgovarajuće mjere unose se u zapisnik o obavljanom stručnom nadzoru, koji supotpisuje proizvođač ili voditelj proizvodnje.

 

      Obrazac Zapisnika o prvom stručnom nadzoru u ekološkoj proizvodnji naveden je u Prilogu 2. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.

     

 

Članak 11.

 

Zapisnik o drugom i daljnjim stručnim nadzorima sadrži:

-     podatke o proizvođaču i vrsti ekološke proizvodnje, podatke o materijalima, metodama i postupcima koji su primjenjivani tijekom proizvodnje odnosno promjene nastale u odnosu na prvi stručni nadzor;

-         datum obavljanja stručnog nadzora;

-         potpis osobe koja je obavila stručni nadzor i potpis proizvođača.

 

      Obrazac zapisnika iz stavka 1. ovoga članka naveden je u Prilogu 3., koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.

 

 

Članak 12.

 

      Ako proizvodna jedinica prerađuje, pakira ili skladišti proizvode koji nisu ekološki proizvedeni mora:

-         raspolagati odvojenim prostorima za skladištenje tih proizvoda prije i poslije proizvodnih postupaka,

-         proizvodni postupci moraju se za cijelu seriju provoditi u zatvorenom krugu, i to prostorno i vremenski odvojeno od istovrsnih postupaka za ekološke proizvode.

 

      Ako se proizvodni postupci iz stavka 1. ovoga članka ne provode često, moraju se prethodno prijaviti, u roku koji se određuje suglasno s nadzornom stanicom, koja određuje mjere potrebne za identifikaciju serija i izbjegavanje miješanja s proizvodima koji nisu dobiveni sukladno ekološkoj proizvodnji po posebnim propisima.

 

 

Članak 13.

 

      U slučaju sumnje, a radi dokazivanja moguće upotrebe i tragova nedopuštenih sredstava nadzorna stanica  uzima uzorke.

      Ako se analizom utvrdi da uzorak ne sadrži nedopuštena sredstva troškove analize podmiruje nadzorna stanica.

      Ako se analizom potvrdi sumnja o upotrebi nedopuštenih sredstava, troškove analize podmiruje proizvođač.

 

 

Članak 14.

     

      Nakon obavljenog svakog stručnog nadzora nadzorna stanica mora dostaviti Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva i pravnoj osobi za provedbu postupka potvrđivanja.

     

      Izvješće sadrži:

1.      naziv proizvodne jedinice;

2.      datum izvršenog stručnog nadzora;

3.      osnovne podatke o vrsti proizvodnje;

4.      ocjenu o potvrđivanju statusa proizvodne jedinice i/ili proizvoda;

5.      primjedbe i prijedloge za dobivanje statusa u ekološkoj proizvodnji

6.      potpis izvršitelja i ovlaštene osobe u nadzornoj stanici.

 

                                               

 

Članak 15.

 

      Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u “Narodnim novinama”.

 

 

                                   

 

 

Klasa: 011-02/02-01/19

Urbroj: 525-1-02-1

Zagreb, 29. siječnja 2002.

 

 

MINISTAR

mr. sc. Božidar Pankretić, v.r.

 

 

 

PRILOG 1.

 

 

 

                   

 

 

              
 

 

 

 
Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva
Republike Hrvatske
Z A P I S I   O   P R O I Z V O D N J I
U     E K O L O Š K O J    P O L J O P R I V R E D I

Z A   _____/_____.  G O D I N U 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

EKOLOŠKA PROIZVODNJA BILJA

 

 

 

 

PROIZVOĐAČ: ____________________________________________

 

ADRESA: _________________________________________________

 

STATUS GOSPODARSTVA: _________________________________

 

 

I   PODACI O SADAŠNJOJ PROIZVODNJI

 

Navedite sve kulture koje proizvodite u tekućoj godini i to za svaku katastarsku česticu pojedinačno s navedenom površinom zasijane kulture.

 

KATASTARSKA

ČESTICA

POVRŠINA

HA   AR    M2

KULTURA

NAPOMENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.      PODACI O PLODOREDU

 

Za svaku katastarsku česticu upišite redoslijed kultura po godinama kada su proizvedene.

 

KČBR.

2002.

2001.

2000.

1999.

1998.

1997.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.      PODACI O PLODNOSTI TLA (PREMA ANALIZI TLA)

 

Za svaku katastarsku česticu unesite podatke s rezulatatima analize tla na plodnost tla, a koja uključuje pH tla, sadržaj fosfora i kalija, sadržaj humusa itd..

(I/ILI PRILOŽITI POTVRĐENE REZULTAT LABORATORIJA)

KČBR.

Ph (KCl)

pH (HOH)

AL P2O5

mg/100g

AL K2O

mg/100g

HUMUS

TEKST.

GRUPA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4.      GNOJIDBA

Za svaku proizvodnu površinu navesti vrstu provedene gnojidbe organskim gnojivima, bilo proizvedeno s vlastitog gospodarstva, ili kupljena organska gnojiva te navesti vrijeme primjene, količinu itd..

Gnojivo s druge proizvodne jedinice (obvezno navesti proizvođača, datum nabave i količinu):

 

KČBR. I

HA

STAJNJAK

KOMPOST

GNOJNICA, GNOJOVKA

OSTALA GNOJIVA

KG/HA

UKUPNO

KG

DATUM

KG/HA

UKUPNO

KG

DATUM

KG/HA

UKUPNO

KG

DATUM

VRSTA,VRIJEME I NAČIN PRIMJENE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5.      OBRADA TLA

 

Navedite prema česticama sve radne operacije koje ste izvršili upisujući datum izvršenja. Ako ste neku operaciju izveli više puta, navedite (npr. tanjuranje 3x). U zadnjem stupcu navedite jeste li operaciju izveli vlastitim strojevima, a ako niste navedite imenom i prezimenom tko ju je izvršio uslužno.

 

KČBR. I  HA

UNIŠT.

BILJ.OST.

PODRI

VANJE

ORA-

NJE

TANJU-

RANJE

SJETVOSPR.

KULTIV.

VL.USLUGA

DA        NE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.      S J  E T V A / S A D NJ A

 

Navedite sve podatke o sjetvi i sjemenu, odnosno sadnji i sadnom materijalu.  Pod kategorijom sjemena navedite koja je kategorija (C1, C2 ili ostale kategorije), za sadnice navedite podlogu. Pod porijeklom sjemena, odnosno sadnice navedite da li je sjeme/sadnica iz vlastite proizvodnje ili ako je kupljeno – gdje je kupljeno i broj računa (fakture) te da li je iz konvencionalne ili ekološke proizvodnje (za dokaz; obvezno sačuvati deklaraciju ili ambalažu).

Navedite sklop (broj biljaka na m2) nakon nicanja te pod načinom sjetve s kojom sijačicom je sijano. Za voćnjake i vinograde navedite broj sadnica po jedinici površine, a za povrće razmak sadnje između i unutar redova.

 

KČ.BR.

I

HA

KULTI-VAR

SJEME

KG/HA

BR.SAD.

KATEGORIJA SJEMENA /

PODLOGA

DUBINA

SJETVE

 

DATUM

SJETVE/

SADNJE

PORIJEKLO SJEMENA/SADNICA

BROJ FAKTURE

TRETI-RANO

SKLOP

BILJAKA

NAČIN

SJETVE/SADNJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.      NJEGA USJEVA / NASADA

Pod “mjera” navedite opis svih agrotehničkih i drugih zahvata koje ste provodili (npr. rezidba voćaka i vinove loze, zalamanje zaperaka, vezivanje, zastiranje, navodnjavanje, zaštita od mraza i drugo).

 

KČ.BR.

I HA

KULTURA

MJERA/ZAHVAT

OPIS

DATUM

 

BR. SATI RADA

 

NAPOMENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.      ZAŠTITA OD KOROVA

 

Za svaku katastarsku česticu navedite koje ste mjere poduzeli kod uništavanja korova (kultivacija i dr., broj operacija, datum operacije, ručno okopavanje, broj ljudi, broj sati, cijena po satu i sve ostalo.).

 

KATASTARSKA ČESTICA I POVRŠINA

PREVENTIVNE    MJERE

DIREKTNE     MJERE

VRSTA MJERE

DATUM MJERE

VRSTA MJERE

DATUM MJERE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. ZAŠTITA PROTIV BOLESTI I ŠTETNIKA

 

U ovu tablicu upišite sve zahvate koje ste primjenili da zaštitite usjev/nasad. Kod pojave bolesti i štetnika, definirajte vrstu štetočinje, te način mjere zaštite i vrsta sredstva koje ste primjenili.

 

KATASTARSKA ČESTICA I POVRŠINA

OPIS BOLESTI

(jačina,dio usjeva)

 OPIS ZAHVATA

Z AŠTITA

OPIS ŠTETNIKA,

(jačina, dio usjeva)

OPIS ZAHVATA

ZAŠTITA

SREDSTVO

KG/L

/HA

UKUPNOHA

SREDSTVO

KG/L/HA

UKUP.HA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. UBIRANJE PRINOSA

Navedite za svaku česticu; koliki je bio prinos (u kg, dt,ili tona), je li prijelazna ili ekološka proizvodnja, navedite način skladištenja proizvoda i vrstu skladišta i/ili datum i količinu prodane robe. Pod napomenom navedite uočene probleme, nedostatke i drugo.

 

KAT.ČESTICA,

POVRŠINA ILI

DIO (HA)

DATUM  ŽETVE

(BERBE)

UROD

KG/HA

UKUPNO

PRINOS

KG/DT/T

VRSTA PROIZVODNJE

KULTURA ( UDIO; u HA )

NAČIN SPREMANJA,

VRSTA SKLADIŠTA,

PRODANO;KG,DATUM

NAPOMENA

EKOLOŠKA

PRIJELAZNA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. P R O D A J A

 

Navedite u ovoj tablici sve proizvode koje ste prodali i po kojoj cijeni po kilogramu, te ukupnu sumu novca od te prodaje. Navedite po datumima, odnosno tjedno i mjesečno iznos novca od prodane robe.

 

 

VRSTA PROIZVODA

PRODANO KG

CIJENA PO

KG

UKUPNO

KN

DATUM PRODAJE

 

NAPOMENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PODACI O KONVENCIONALNOJ BILJNOJ PROIZVODNJI; OBVEZNI SAMO ZA PROIZVODNE
JEDINICE S PARALELNOM PROIZVODNJOM

(TJ. KADA SE JOŠ PROVODI NA DIJELU PROIZVODNE JEDINICE)

 

12.    PODACI O SADAŠNJOJ PROIZVODNJI

 

Navedite sve kulture koje proizvodite KONVENCIONALNO u tekućoj godini i to za svaku katastarsku česticu pojedinačno s navedenom površinom zasijane kulture.

 

KATASTARSKA

ČESTICA

POVRŠINA

HA   AR    M2

KULTURA

NAPOMENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.   PODACI O PLODOREDU

 

Za svaku katastarsku česticu upišite redoslijed kultura po godinama kada su proizvedene KONVENCIONALNO.

 

KČBR.

2002.

2001.

2000.

1999.

1998.

1997.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. PODACI O PLODNOSTI TLA (PREMA ANALIZI TLA)

 

Za svaku katastarsku česticu unesite podatke s rezulatatima analize tla na plodnost tla, a koja uključuje pH tla, sadržaj fosfora i kalija, sadržaj humusa itd..

 

KČBR.

Ph (KCl)

pH (HOH)

AL P2O5

mg/100g

AL K2O

mg/100g

HUMUS

TEKST.

GRUPA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

15. GNOJIDBA

 

Na svakoj proizvodnoj površini napišite vrstu provedene gnojidbe konvencionalnim (TVORNIČKIM, MINERALNIM) gnojivima, ali i organskim ako ih je bilo, te navedite odakle ste ih kupili i broj račun (fakture).

 

 

KČBR I

HA

N     P      K

U  R  E  A

K    A    N

BROJ FAKTURE

(RAČUNA)

OSTALA GNOJIVA

KG/HA

UKUPNO

KG

DATUM

KG/HA

UKUPNO

KG

DATUM

KG/HA

UKUPNO

KG

DATUM

VRSTA,VRIJEME I NAČIN PRIMJENE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16.OBRADA TLA

 

Navedite po česticama sve zahvate koje ste izvršili upisujući datum. Ako ste neki zahvat izveli više puta, navedite (npr. tanjuranje 3x). U zadnjem stupcu navedite jeste li zahvat izveli vlastitim strojevima, a ako niste navedite imenom i prezimenom tko ju je izvršio uslužno.

 

KČ.BR.

Površ. u

HA

UNIŠT.

BILJNIH OSTATAK

PODRI-

VANJE

ORA-

NJE

TANJU-

RANJE

SJETVOSPREMAČ

KUL-TIVACIJA

VL.USLUGA

DA        NE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.S J  E T V A / S A D N J A

 

Navedite sve podatke o sjetvi/sadnji i sjemenu/sadnom materijalu u konvencionalnoj proizvodnji. Pod kategorijom sjemena navedite koja je kategorija (C1, C2 ili ostale kategorije). Pod porijeklom sjemena/sadnica navedite gdje je kupljeno i broj računa (fakture).

Navedite sklop nakon nicanja te pod načinom sjetve s kojom sijačicom je sijano, te koji je razmak biljaka između i u redu.

 

KČBR.

I

HA

KULTI-VAR

SJEME

KG/HA

KATEGORIJA SJEMENA/

PODLOGA

DUBINA

SJETVE

DATUM

SJETVE

PORIJEKLO SJEMENA/SADNICA

BROJ FAKTURE

TRETIRANO

SKLOP
BILJAKA

NAČIN

SJETVE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.  ZAŠTITA OD KOROVA

 

Za svaku katastarsku česticu navedite koje ste mjere poduzeli kod uništavanja korova (kultivacija idr., broj operacija, datum operacije, ručno okopavanje, broj ljudi, broj sati, cijena po satu i sve ostalo.).

 

KATASTARSKA  ČESTICA BR.

POVRŠINA  U

HA

P R E V E N T I V N E    M J E R E

 

D I R E K T N E     M J E  R E

VRSTA MJERE

DATUM MJERE

HERBICID

LH/HA

POVRŠINA, HA

DATUM

TRETIRANJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.ZAŠTITA PROTIV BOLESTI I ŠTETNIKA

 

U ovu tablicu upišite sve zahvate koje ste izveli da zaštitite usjev. Kod pojave bolesti i štetnika, definirajte vrstu štetočinje, te način mjere zaštite i vrsta sredstva koje ste primjenili.

 

KATAST. ČEST.BR., POVRŠINA

HA

OPIS BOLESTI I OPIS PROVEDENE MJERE

B   O   L   E   S   T   I

OPIS ŠTETNIKA,

OPIS IZVEDENE MJERE

Š T E T N I C I

SREDSTVO

L/KG/HA

UKUPNO

HA

SREDSTVO

L/KG/HA

UKUP.

HA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.Ž E T V A /B E R B A

 

Navedite za svaku česticu koliki je bio prinos, navedite način skladištenja proizvoda i vrstu skladišta te datum prodaje robe. Pod napomenom navedite uočene probleme i nedostatke.

 

KAT.ČESTICA,

POVRŠINA

u HA

DATUM  ŽETVE

(BERBE)

KULTURA

PRINOS U

KG/HA

UKUPNI

PRINOS

KG/DT/T

NAČIN SPREMANJA I

VRSTA SKLADIŠTA,

ZAHVATI U SKLADIŠTU

 

NAPOMENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.P R O D A J A

 

Navedite u ovoj tablici sve proizvode koje ste prodali i po kojoj cijeni po kilogramu, te ukupnu sumu novca od te prodaje. Navedite po datumima, odnosno tjedno i mjesečno iznos novca od prodane robe.

 

 

VRSTA PROIZVODA

PRODANO KG

CIJENA PO

KG

UKUPNO

KN

DATUM PRODAJE

TJEDNO MJESEČNO

NAPOMENA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zapis o  proizvodnji

Ekološki uzgoj životinja

 

Obrazac 1

Naziv proizvodne jedinice:

 

Zapis o proizvodnji za (navesti vrstu životinja) ­___________________

Mjesec: __________   Godina: __________

 

 

Matični broj

Prigojni broj

Ime

Porijeklo

Pasmina

Datum rođenja

Zadnja bređost/spol podmlatka

Vrsta proizvodnje

Način držanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opis objekta (izražava se u m2)

Dimenzije objekta

Vrsta građevinskog materijala

Veličina ležišta

Veličina hranidbenog stola

Veličina ispusta

Namjena objekta

Zidova

Poda

Krova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stelja(prostirka): vrsta i dnevna količina (po grlu ili m2 ):

 

 

Zbrinjavanje stajskog gnoja (način, količine; mjesečno, godišnje):

 

 

 

 

Zapis o proizvodnji

Ekološki uzgoj životinja

 

Obrazac 2

 

Hranidba za (upisati vrstu životinja) _______________

 

Potrebno navesti vrstu upotrebljnh krmiva u ishrani životinja. Pod porijeklo treba navesti slijedeće: krmivo s vlastitog gospodarstva ekološko (VE), krmivo kupljeno ekološko (KE), krmivo s vlastitog gospodarstva konvencionalno (VK), krmivo kupljeno konvencionalno (KK). Treba navesti dodatke koji se daju životinjama u hranidbi a u skladu su sa standardima i propisima za ekološku proizvodnju.

 

 

Voluminozna hrana

Porijeklo

Koncentrirana hrana

Porijeklo

Dodaci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navesti primjer osnovnog obroka  životinje, vrstu i količinu krmiva:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapis o proizvodnji

Ekološki uzgoj životinja

 

Obrazac 3

 

Liječenje životinja (navesti vrstu životinja) ­___________________

Mjesec: __________   Godina: __________

 

Intervencije veterinara

Datum

MB ili oznaka

Dijagnoza

Metoda liječenja

Vrsta i količina upotrijebljnog lijeka

Vremensko razdoblje liječenja

Potpis veterinara i pečat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale vrste liječenja (preventiva):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapis o proizvodnji

Ekološki uzgoj životinja

Obrazac 4

 

 

 

Daljnji rad s (upisati vrstu životinja)_____________

 

Matični broj i ime

životinje

Prodaja  

(datum, kome i novčani iznos)

Prodaja za klanje  

(razlog, datum i novčani iznos)

Uginuće 

(datum i razlog uginuća)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapis o proizvodnji

 Ekološki uzgoj životinja

Obrazac 5

 

Zapis o proizvodnji za (navesti vrstu životinja) ­___________________

Mjesec: __________   Godina: __________

 

Podatci o mliječnosti

 

MB ili oznaka

Ime

Dnevna količina

 mlijeka (kg)

% mliječne masti

mjesečna količina

mlijeka (kg)

daljnji postupak s mlijekom (finalizacija ili prodaja) količina finalnog proizvoda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapis o proizvodnji

 Ekološki uzgoj životinja

Obrazac 6

 

 

Podatci o klaoničkim vrijednostima (navesti vrstu životinja) ­­­­­­­­­­­_____________

 

MB ili oznaka

Ime

Tjelesna težina (kg)

Randman

(težina mesa/težina žive vage x 100)

daljnji postupak s mesom (finalizacija ili prodaja) količina (kg) i vrsta finalnog proizvoda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zapis o proizvodnji

 Ekološki uzgoj životinja

Obrazac 7

 

 

 

Opis i porijeklo podmlatka (navesti vrstu životinja)_____________

 

Redni i prigojni broj

Ime

Spol

M/Ž

Potječe od

Datum rođenja

(Ž) ime i oznaka

(M) ime i oznaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daljnji rad s podmlatkom

Redni i prigojni broj

 

Ime

Spol

M/Ž

Prodano (kada i kome) ili ostavljeno za priplod,

daljnju proizodnju, tov

Prodano za klanje  

(razlog, kada i iznos)

Uginulo 

(kada i razlog uginuća)



 

 

 

 

 



 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

Zapis o proizvodnji

 Ekološki uzgoj životinja

Obrazac 8

 

Ekonomski pristup za  proizvodnju (vrsta proizvoda): _________________

 

Broj životinja u proizvodnji

­­­Prosječna mjesečna proizvodnja

(kg., lit., kom.)

Godišnja proizvodnja

po jedinici

mjere

Cijena

proizvoda

po jedinici mjere

Količina finalnog proizvoda mjesečno

Količina finalnog proizvoda godišnje

Cijena finalnog proizvoda

(kn/kg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekonomski pristup za  proizvodnju (vrsta proizvoda):_________________

 

Broj životinja u proizvodnji

­­­­Prosječna mjesečna proizvodnja

(kg., lit., kom.)

Godišnja proizvodnja

po jedinici

mjere

Cijena

proizvoda

po jedinici mjere

Količina finalnog proizvoda mjesečno

Količina finalnog proizvoda godišnje

Cijena finalnog proizvoda

(kn/kg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekonomski pristup za  proizvodnju (vrsta proizvoda): _________________

 

Broj životinja u proizvodnji

­­­­Prosječna mjesečna proizvodnja

(kg., lit., kom.

Godišnja proizvodnja

po jedunici

mjere

Cijena

proizvoda

po jedinici

mjere

Količina finalnog proizvoda mjesečno

Količina finalnog proizvoda godišnje

Cijena finalnog proizvoda

(po jedinici)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekonomski pristup za  proizvodnju (vrsta proizvoda): _________________

 

Broj životinja u proizvodnji

­­­­Prosječna mjesečna proizvodnja

(kg,, lit., kom.)

Godišnja proizvodnja

po jedinici

mjere

Cijena

proizvoda

po jedinici mjere

Količina finalnog proizvoda mjesečno

Količina finalnog proizvoda godišnje

Cijena finalnog proizvoda

(po jedinici)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potpis proizvođača/ voditelja proizvodnje:

 

 

Prilog 2.

 

 

ZAPISNIK O PRVOM STRUČNOM NADZORU
U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI

 

 

I.                    OPĆI PODACI O PROIZVODNOJ JEDINICI

 

NAZIV PROIZVODNE JEDINICE: ___________________________________

 

1.      Ime i prezime vlasnika proizvodne jedinice, JMBG

 

______________________________________________________

2.      Ime i prezime voditelja proizvodne jedinice, JMBG

 

______________________________________________________

3.      Adresa vlasnika proizvodne jedinice (mjesto, ulica i kućni broj),

      broj telefona/fax vlasnika, e-mail

     

      _____________________________________________________

     

      Telefon:_______________Fax:_____________E-mail:________________

 

4.      Popis članova domaćinstva

Broj

Ime i prezime

God.

rođ.

Šk.sprema i zvanje

Rad na pr. jedinici - sati

Dnevno            Mjesečno

1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

 

 

5.      Smještaj proizvodne jedinice

Mjesto:___________________________________________________________

Županija: _________________________________________________________

Nadmorska visina: ____________m,  Konfiguracija:________________________

Prosječna godišnja količina oborina: ___________mm

Minimalna, maksimalna i srednja godišnja temperatura:______/______/______ ºC

Tipovi tala: _________________%_______________%___________________%


 

6.      Površine zemljišta

Redbr.

Način

korištenja

        Vlastito

U  zakupu

        Ukupno

Vr. vlast. z.

kj

čhv

ha

kj

čhv

ha

kj

čhv

ha

    kn

1.

Oranice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Livade, pašnj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Šume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukupno:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.      Popis parcela obradivog zemljišta

Red.br.

Lokacija parcele

(općina, naziv lokacije)

Br.katastarskečestice

Kategorija zemljišta

Površina parcele, ha

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

10.

Ostalo (neobrađeno)

 

 

 

 

8.      Poljoprivredna mehanizacija i oruđa u vlasništvu proizvodne jedinice:

a) Popis mehanizacije i oruđa

Redbroj

Naziv stroja ili oruđa

Tip i snaga, zahvat (m)

Godina proizvodnje

Sadašnja vrijednost, kn

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

 

b) Usluga drugim proizvodnim jedinicama vlastitom mehanizacijom:    DA        NE


 

9.      Gospodarske zgrade

Red.

broj

VRSTE ZGRADA

   VELIČINA_

            

Konstrukcija

zgrade

God.

izgrad.

Sadašnja

vr., u kn

9.1.

Za smještaj stoke

 

 

 

 

 

-

za krupnu stoku

 

 

 

 

 

-

za svinje

 

 

 

 

 

-

za .........

 

 

 

 

 

9.2.

Za skladištenje

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

9.3.

Za mehanizaciju

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

9.4.

Za preradu, prodaju

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

    Ukupno:

 

 

 

 

 

 

 

II.  PODACI O PROIZVODNJI NA PROIZVODNOJ JEDINICI

 

1.      Biljna proizvodnja

Red.

broj

Vrsta proizvodnje

Parcela  i površina

 kč. br.            ha

__PRINOSI___

dt/ha     Ukupno

___Troškovi____ kn/ha   Ukupno/kn

1.1.

Žitarice

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.2

Ind. i ljek. bilje

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.3.

Krmno bilje

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.4.

Povrće

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.5.

Voće

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.6

Vinogradi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.7.

Ostalo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

2.      Tehnologija biljne proizvodnje

Red.

broj

Vrsta kulture

Parcela

kč. br.

Površina

       ha

Prinos

kg/ha

    Obrada tla

          Gnojidba

        Zaštita bilja

Vrsta

  kg/ha

Bol. štet. korov

 Sredstva

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

3.      Repromaterijal u biljnoj proizvodnji

 

Red.

broj

     VRSTA

Količina,  u kg

Vrijednost

    u kn

Podrijetlo

kupnje

 

 

 

 3.1.

Sjeme

 

 

 

 

 

-

žitarice

 

 

 

 

 

-

ind. bilje

 

 

 

 

 

-

krmno bilje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.2.

Gnojivo

 

 

 

 

 

a)

organsko

 

 

 

 

 

-

stajski gnoj

 

 

 

 

 

-

gnojnica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

b)

mineralno

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.3.

Zaštitna sred.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.      Hranidba i krmiva za jednu godinu: godina_____________

 

Red

broj

Vrsta

životinja

 U.G.= 500kg

           VRSTA HRANE

PODRIJETLO

Način

sprem.

hrane

Sijeno,kg

Zrnje,

kg

Šrot,

 kg

Ukup-no, kg

Vlas-

tito, %

Kuplje-no,%

1.

Goveda

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Konji

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Svinje

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Koze

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Ovce

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Perad

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    UKUPNO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.      Proizvodnja životinja

 

Red

broj

Vrsta životinja,

pasmina

  Količina

Smještaj

Veličina objekta, u 

Broj

U.G

Vez

velič.

Slobod.m²/kom.

Staja

Ispust

Pašnjak

1.

Goveda

 

 

 

 

 

 

 

-

Krave

 

 

 

 

 

 

 

-

Telad do 3 mj.

 

 

 

 

 

 

 

-

Junad do 1 god.

 

 

 

 

 

 

 

-

Junad 1-2 god.

 

 

 

 

 

 

 

-

Junad 2-3 god.

 

 

 

 

 

 

 

-

Tovna junad

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Konji

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Svinje

 

 

 

 

 

 

 

-

Rasplod. krmače

 

 

 

 

 

 

 

-

Odbijena prasad

 

 

 

 

 

 

 

-

Tovljenici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Koze

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Ovce

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Perad

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.      Veterinarska zaštita

Red broj

VRSTA

ŽIVOT.

Broj

U.G.

Najčešće bolesti

Metode  i  lijekovi

 

 

 

 

 

 

 

1.

Goveda

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Konji

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Svinje

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Koze

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Ovce

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Perad

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.      Proizvodi; godišnja proizvodnja i plasman

 

Red

broj

Vrsta

proizvoda

Jed.

mjere

Proizv

količina

           Prodano

    Način plasmana

Količ.

Cijena

Mj/God

Ugovor

Tržnica

Vlast.gosp.

1.

Žitarice

kg

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

Povrće

kg

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.

Voće

kg

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Mlijeko

lit.

 

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Meso

kg

 

 

 

 

 

 

 

-

Svinje

kg

 

 

 

 

 

 

 

-

Goveda

kg

 

 

 

 

 

 

 

-

Perad

kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Jaja

kom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

Ostalo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.      Radna snaga

 

Red.

broj

Vrsta radne snage

Jed.

Količina

Bruto cijena

  Iznos

   u kn

 MJ.

   Dana

   Sati

   Dan

   Sat

8.1

Obiteljska

 

 

 

 

 

 

-

samo u polj.

 

 

 

 

 

 

-

povremeno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.2.

Najamna r. s.

 

 

 

 

 

 

-

stalni rad

 

 

 

 

 

 

-

povremeni r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.3.

Ostalo

 

 

 

 

 

 

    UKUPNO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjesto, datum                                      Potpis i pečat                                                       Potpis vlasnika ili voditelja

                                                             nadzorne stanice:                                               proizvodne jedinice:

 

 

 

III.  PRILOZI:

 

1. Izvod iz katastra

2. Situacijski plan zemljišta

3. Podaci o kemijskom sastavu tla

 

 

 

 

Zagreb, __________________                                                      Sastavio:

 

 

 

 

 


 

Prilog 3.

 

ZAPISNIK O DRUGOM I DALJNIM STRUČNIM NADZORIMA

 

 

 

 

 

Mjesto:

 

 

Datum pregleda:

 

 

Ime i prezime, adresa proizvođača i voditelja proizvodnje

 

 

 

 

Katastarski broj čestica:

 

 

 

Uvid u katastarski plan:

Brojevi polja

Da

Ne

 

 

Odvojenost od konvencionalne proizvodnje

Da

Ne

 

 

Opis međe

 

 

 

 

Načela plodoreda:

(navesti kulture i površine)

 

 

 

 

 

 

Mogući izvori zagađenja:

 

 

 

Blizina ceste

Da

Ne

 

 

vrsta ceste

 

gustoća prometa:

slabo – srednje - jako

 

 udaljenost (m)

 

 

 

 

 tvornice

(vrsta i udaljenost)

Da

Ne

 

 

 tretirane površine

(na višim terenima ili uzvodno)

Da

Ne

 

 

Podaci o poljima

 

 

 

 

 

 vrsta tla

 

 

 vrijednost ispitivanja tla

 

 

 Podaci o usjevu

 

 

 

 podaci o usjevima

 (unazad 3 god.)

 

 

 

 

 

 

rod i vrsta sadašnjeg usjeva

 

 

 vrijeme sjetve

 

 

 

 gnojiva

 

 

 obrada tla    

 

 

 datum sjetve

 

 

 navodnjavanje

Da

Ne

 

 

 ozbiljne štetočine

Da

Ne

 

 

 bolesti

 (navesti koje bolesti)

Da

Ne

 

 

 korovi (vrste)

Da

Ne

       %

 

 

 Podaci o stoci

 

 

 

 

Vrsta stoke

God. prosjek

Krupno grlo stoke

(KGS)

Uvjetno grlo

(UG)

Napomena

 

       Konji

 

 

 

 

 

> 400 kg

 

 

 

 

 

400-550 kg

 

 

 

 

 

<550 kg

 

 

 

 

 

    Goveda

krave

 

 

 

 

 

steone junice

 

 

 

 

 

tovna goveda

 

 

 

 

 

do 250

 

 

 

 

 

do 350

 

 

 

 

 

do 450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Svinje

 

 

 

 

 

krmače s prascima

 

 

 

 

 

suprasne krmače

 

 

 

 

 

prasad do 25 kg

 

 

 

 

 

svinje za tov

 (25-95 kg)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Kokoši

nesilice

 

 

 

 

 

pilići za tov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Ovce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Koze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale životinje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smještaj životinja

(navesti za svaku vrstu i kategoriju životinje)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prehrana životinja

(navesti za svaku vrstu i kategoriju životinje posebno i podrijetlo hrane )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intervencije veterinara i način liječenja

(navesti korištene medikamente u terapiji)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skladišni uvjeti

 

 

 

 

 

 

Preprodaja proizvoda drugih ekoloških proizvođača

DA

NE

 

(koji proizvodi od kojih proizvođača)

 

 

 

 

 

 

 

Maloprodaja

DA

NE

 

(koji proizvodi i u kojoj količini)

 

 

 

Veleprodaja

DA

NE

 

(koji proizvodi i u kojoj količini)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proizvođač/Voditelj proizvodnje                                            Nadzorna stanica

                                                                                                         Izvršitelj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                        MP