Javno predstavljanje CEF projekta "Upgrade of Croatian National eProcurement Platform EOJN with eESPD v2, Contract Register and eTendering"

23.07.2021.

Javno predstavljanje održano je 22. srpnja 2021. u Kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na kojem je su prezentirani noviteti koji će biti implementirani na platformi Elektroničkog oglasnika javne nabave RH u sklopu CEF projekta »Upgrade of Croatian National eProcurement Platform EOJN with eESPD v2, Contract Register and eTendering« (Action No: 2018-HR-IA-0158).

Na predstavljanju su sudjelovali predstavnici Ministarstva mora prometa i infrastrukture, Središnjeg državni ured za središnju javnu nabavu, Teledoma d.o.o. i Narodnih novina d.d.

Projekt je pokrenut s namjerom nadogradnje Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske te razvojem novih funkcionalnosti i modula. Razvojem navedenih značajki omogućiti će se jednostavnije korištenje Elektroničkog oglasnika javne nabave RH kao i veći broj automatiziranih procesa za jednostavnije povezivanje sa Elektroničkim oglasnikom javne nabave RH.
Od novih funkcionalnosti ističemo primjenu ESPD v.2 obrasca koji će korisnicima omogućiti unošenje više relevantnih podataka u sam obrazac, zatim eTendering sučelje koje omogućuje jednostavno i brzo povezivanje vanjskih servisa sa Elektroničkim oglasnikom javne nabave RH.
Nadogradnju registra ugovora i omogućavanje novih načina ažuriranja podataka te ujedno i prelazak na Open Contract Data Standard (OCDS) za omogućavanje otvorenih podataka iz registra ugovora.
U sklopu navedenog CEF projekta razvijen je i modul za Središnji državni ured za središnju javnu nabavu te nadograđeni modul jednostavne nabave.