Tiskara Narodnih novina d.d. – tehnologija

 

 

 

 

 

 

 

Tiskamo Narodne novine, službeni list RH i Međunarodne ugovore.

Tiskara posjeduje kvalitetnu računalnu i tiskarsku opremu. S računalnom opremom (Aplle MAC i PC) koja je početkom 2005. upotpunjena novim CtP uređajem Agfa, uz klasičan način izrade tiskovnih formi, uvelike je poboljšana i proširena vlastita priozvodnja.
Tiskamo Narodne novine, službeni list RH i Međunarodne ugovore. U pogonu novinske rotacije su uz KBA Compacta 213, stroj za tisak, smješteni i strojevi za automatsko sabiranje, šivanje i obrezivanje araka te stroj za omatanje u foliju i adresiranje.

Tisak iz arka ima šest offsetnih tiskarskih strojeva. U offsetnom tisku iz role tiskaju se beskonačni obrasci ili EOP obrasci. Svi obrasci koji se tiskaju na rotacijama (Giebler i Didde) i sabiru na kolatorima (Bjelomatik i Didde) za poznate su kupce. Uz to, proizvodimo vrećice, data-mailer, obrasce s numeracijom, uzdužno i poprečno lijepljene, s mogućnosti sabiranja listova 1+5.

U Odjelu grafičke dorade imamo raznovrsne strojeve; noževe, perforirku, binder, sabiračice, uređaj za savijanje araka (falc mašina), stroj za zaokruživanje kuteva, uređaj za bušenje rupa, binder-linijsku ljepilicu, klamericu.